Reshje bore në SHBA!

0
168

Është data 21 maj dhe bora ka mbuluar tokën e Denverit.
Dhe nuk po flasim për një pluhur të lehtë, por rreth gjashtë centimetra borë.

Kjo nuk është dicka edhe aq e pazakontë. Denveri shpesh mbulohet me disa centimetra borë gjatë muaji maj dhe kjo ndodh pothuajse rregullisht në 52 vitet e fundit.

Megjithatë, këtë herë sic duket ka kaluar normën. Në zonën e Denverit thuhet se ka pasur më shumë borë se kësaj radhe vetëm 15 herë në 70 vitet e fundit.

Dallimet në temperatura në Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë më të mëdha se sa në Evropë dhe për këtë arsye Amerika njihet për procese mjaft të bujshme atmosferike siç janë Tornadot dhe reshjet e borës në fund të muajit Maj./Meteoballkan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here